Argentinië niet meer goedkoop

De tijd dat Argentinië voor de Europeanen goedkoop was, is al lang voorbij.

100pesos

10 jaar geleden kon je een goedkope vakantie in Argentinië vieren: hotels voor een paar tientjes, uit eten met alles erop en eraan voor 2 en een rekening van € 25,00 en nog maar te zwijgen van een bezoekje aan een supermarkt…

Vandaag de dag ben je voor een etentje in Buenos Aires meer kwijt dan in Amsterdam of Brussel, kosten hotels hetzelfde als in Europa en is alles duur. Dat komt door het ‘Economische wonder van Argentinië’. En wonderlijk is het zeker: met een inflatie de afgelopen jaren van op zijn minst 25% moet je voor een peso nog ongeveer net zoveel neertellen als toen. Ook de zwarthandelaren zijn terug: op de Calle Florida lopen weer precies dezelfde schimmige figuren als toen en krijg je met gemak 30% meer voor je dollars en euro’s. Dus mijn reistip: neem contante euro’s of US-dollars mee en wissel ze terplekke bij een wisselkantoor: je vakantie-uitgaven terplekke vallen ineens 30% goedkoper uit…

Kijk voor een overzicht van de vorige grote crisis, waarbij het land zelfs failliet ging in 2001 hier.

In mijn optiek is een devaluatie van de peso dan ook een kwestie van tijd. Een ramp voor de Argentijnen, want die zien hun koopkracht dan in één klap naar beneden duiken en je zult ze als toerist dan ook niet veel meer zien in Europa.

Fitz Roy 2

Ondanks de economische waanzin van vandaag, blijft Argentinië één van de allermooiste landen ter wereld om rond te reizen.

Kijk maar eens op www.rondreis-argentinie.nl voor de aanbiedingen en de prachtige highlights van het land.

Dit bericht werd geplaatst in vakantie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s